Test

Konstresa 2021

Äntligen har Hallstahammars konstförening kunnat realisera en av de konstresor som brukar arrangeras årligen. Denna gång styrdes kosan först mot Artipelag vid Baggensfjärden i Värmdö kommun. Som namnet antyder (sammanslagning av Art, Activities, Archipelago) bygger konceptet på ett samspel mellan natur och konst. Det vackra museet klätt i tjärade furuplankor med tak täckt av sedum är designat av Johan Nyrén och grundat av Björn Jakobson ”BabyBjörn”.

En grupp kunskapstörstande konstälskare fick först en guidning av utställningen Rolf Hansson-Retroactive med verk från fyradecenniers produktion. Drygt 90 färgrika stora tavlor gjorde sig bra i Artipelags rymliga fint ljussatta rum, där sviten Runtom Trappan upptog stor plats. Konstnären som debuterade tidigt är fortfarande produktiv och man kan tydligt märka hur hans resor påverkat färgsättningen i målningarna som samtliga är nonfigurativa.

Hallstahammargruppen fick sedan en guidning i utomhusutställningen Skulptur i Natur som är under ständig förändring med både egna och inlånade verk. En fin promenad i den vackra skärgårdsnaturen avslutades med en överraskande lång omväg tillbaka till bussen. Nästa anhalt vad Gustafsbergs porslinsfabrik som hade en separatutställning av Lisa Larssons keramiska verk.

Gåva

Hallstahammars konstförening har fått ta emot två målningar av Kent Iwemyr.  Dessa konstverk är en gåva till föreningen
av Kent och Sonya Ivemyr som sedan många år är medlemmar i HKF.
Vi tar emot konstverken glada och tacksamma för Kent och Sonyas generositet, väl medvetna om deras värde.
Tavlorna kommer att ställas ut i konsthallen i samband med HKF:s jubileumsutställning våren 2022 och blir därmed tillgängliga att se för alla intresserade.

”Sista dansen med Hästkarlarna”

Miljön i Strömsholms slott torde vara välkänd för många av HKF:s medlemmar.

”Slaget vid Stalingrado”

Motivet är inspirerat av en bar i Milano som drevs av en rysk kvinna.