Hösten 2021

Konstresa till Artipelag hösten 2021

Äntligen har Hallstahammars konstförening kunnat realisera en av de konstresor som brukar arrangeras årligen. Denna gång styrdes kosan först mot Artipelag vid Baggensfjärden i Värmdö kommun. Som namnet antyder (sammanslagning av Art, Activities, Archipelago) bygger konceptet på ett samspel mellan natur och konst. Det vackra museet klätt i tjärade furuplankor med tak täckt av sedum är designat av Johan Nyrén och grundat av Björn Jakobson ”BabyBjörn”.

En grupp kunskapstörstande konstälskare fick först en guidning av utställningen Rolf Hansson-Retroactive med verk från fyradecenniers produktion. Drygt 90 färgrika stora tavlor gjorde sig bra i Artipelags rymliga fint ljussatta rum, där sviten Runtom Trappan upptog stor plats. Konstnären som debuterade tidigt är fortfarande produktiv och man kan tydligt märka hur hans resor påverkat färgsättningen i målningarna som samtliga är nonfigurativa.

Hallstahammargruppen fick sedan en guidning i utomhusutställningen Skulptur i Natur som är under ständig förändring med både egna och inlånade verk. En fin promenad i den vackra skärgårdsnaturen avslutades med en överraskande lång omväg tillbaka till bussen. Nästa anhalt vad Gustafsbergs porslinsfabrik som hade en separatutställning av Lisa Larssons keramiska verk.